Zaterdag 7 okt: Sparta Nijkerk - SVO VVZ  3-2
We gingen het vandaag tegen de gasten uit Zwolle opnemen zonder de nog geblesseerde Noor en zonder Roos die het
spelerstekort van de MO15-2 opvulde. Vorig seizoen had de MO15-1 al spannende wedstrijden gespeeld tegen deze
tegenstander, vandaag zou het weer zo'n thriller worden. Het spel golfde op en neer met 2 teams die allebei vol voor de
aanval en overwinning gingen. Na een minuut of 20 viel het eerste doelpunt en gelukkig aan de goede kant. Na een echt
geweldige aanval via Anouk, Eva en Nina kwam de voorzet terecht bij Angel. Zij schoot niet blind maar kapte koel haar
tegenstander uit en schoof de 1-0 binnen. Vlak daarna nog 3 geweldig grote kansen om de voorsprong voor rust nog te
vergroten maar de bal wilde niet in de goal.
Vlak na rust stond Sparta even te slapen en scoorde SVO uit een corner,1-1. Ze werden daarna even sterker en Sparta
stond te wankelen tot het moment dat de 2-1 viel. Spits Danielle speelde zichzelf uit de draai knap vrij en ze bediende
Angel met een prachtige steekpass. Angel was de verdediging van Zwolle te snel af, stuitte eerst nog op de keepster
maar maakte daarna toch prima haar tweede doelpunt. Het kon hierna alle kanten op maar Sparta leek de 2-1 over de
streep te trekken. Tot ontzetting van alles met een oranje hart scoorde SVO drie minuten voor tijd uit een counter dan
toch de 2-2. Gezien het spelbeeld wellicht terecht maar wat een domper. In plaats van dat de kopjes gingen hangen,
trok Sparta massaal ten aanval met het gevaar van nog een tegendoelpunt. Een minuut voor tijd was daar toch ineens
intense vreugde, Nina stuurde Danielle slim weg met een prima pass en Danielle liet zien dat zij een echte spits is. Ze
omspeelde rustig de keepster en schoot koelbloedig binnen, eindstand 3-2. De eerste punten in de competitie zijn binnen,
vooral de manier waarop zorgde voor een super trotse technische staf.

Zaterdag 30 sep: Lelystad - Sparta Nijkerk  0-4
Lelystad uit is altijd een lastige opgave maar de missie werd nu helemaal moeilijk omdat Nina en Bridgit afwezig waren
en Noor voorlopig uitgeschakeld is. Zij heeft in de wedstrijd tegen Bennekom een hersenschudding opgelopen, gelukkig
konden we een geweldige vervangster vinden bij de MO17-1. Kyra speelt in dat team maar mag qua leeftijd nog met de
MO15-1 meedoen en we hadden haar keihard nodig. Lelystad speelde ook met drie dispensatie speelster en opnieuw
bleek dat doorslaggevend. We begonnen weer te slap aan de wedstrijd en binnen no-time stond het 2-0 voor Lelystad.
Vlak voor rust viel ook de 3-0 en de wedstrijd was gespeeld.
De tweede helft tapte Sparta uit een heel ander vaatje en waren de Oranje hemden net zoveel in de aanval als de polder
bewoners. Helaas leidde dit niet tot een doelpunt, aan de andere kant werd nog wel 1x gescoord door een razendsnelle
speelster van Lelystad, eindstand 4-0. Weer verloren maar de tweede helft gaf wel veel moed en inspiratie voor training.

Zaterdag 23 sep.: Sparta Nijkerk - Tubantia  2-9
Vandaag de eerste competitiewedstrijd na een geslaagde bekerronde tegen het onbekende Tubantia uit Enschede. Al
snel bleek dat deze tegenstander een maatje te groot voor ons was. Niet alleen hadden ze een team dat al vele jaren
met elkaar speelt maar een paar meiden van 15 (dispensatie speelster) waren gewoon niet te houden voor onze jonge
meiden. Al na een kwartiertje stond Sparta met 0-3 achter, toen vanuit het niets toch gescoord werd. Noor passte mooi
diep op Nina die op doel schoot, uit de rebound was het Eva die 1-3 aantekende. De vreugde was van korte duur want
Tubantia gaf nu echt gas en met rust was de stand 1-7.

Vijf minuten na rust hadden de gasten er al weer 2 in liggen en toen ging de storm liggen. Toch een compliment voor de
dames van Sparta die ondanks de 1-9 stand toch bleven knokken. Men was ook veel scherper in de tweede helft en dat
gaf toch hoop voor de volgende wedstrijden. Kort voor tijd werd het zelfs nog 2-9 toen Nina vanuit een corner scoorde.
Als je het positief bekijkt werd de tweede helft met slechts 1-2 verloren, welkom in de Hoofdklasse.

Zaterdag 16 sep: Bennekom - Sparta Nijkerk  1-5
De laatste poulewedstrijd voor de beker was uit tegen de op papier sterkste tegenstander Bennekom. Gelukkig spelen
we op gras en niet op papier dus reisden we met weinig angst af. Al zat de MO15-1 wel dun in de bezetting omdat maar
liefst 4 meiden een weekend weg waren. Met 12 speelsters waarvan er 5 de hele week niet al te fit waren, begonnen we
vol goede moed aan de strijd. De leiding had er op gehamerd om vanaf de eerste minuut scherp te zijn en alle duels te
winnen en dat werkte goed. Al na vijf minuten was het raak, op een lage corner van Nina kwam Lisanne slim voor haar
tegenstander en schoot beheerst binnen.  Hierna waren er nog talloze mogelijkheden om de score uit te breiden maar
dat lukte niet in de eerste helft. Maar ook Bennekom was een aantal keren flink gevaarlijk met onder meer een schot op
de paal. Gelukkig stond onze verdediging met Roos, Bridgit, Noor, Densie en Ylja als een huis, keeper Mandy was op
dreef maar moest helaas in de rust geblesseerd van het veld. Ylja ging haar vervangen maar dat betekende ook geen
wissel meer en dat met een stel niet fitte dames......

Volgende tegenvaller was een moment van onoplettend verdedigen dat leidde tot de 1-1. Sommige teams zouden nu
ineen storten maar niet onze Oranje heldinnen. De kopjes bleven omhoog en het tempo ging omhoog, Sparta speelde
een geweldige wedstrijd in de tweede helft. Zeker een groot compliment voor het geweldige middenveld met Lisanne,
Eva en Anouk dat Bennekom keer op keer aftroefde. Na tien minuten stond Sparta weer op voorsprong maar dat kon
ook niet uitblijven met onze voorhoede BBV, Breda-Boom-Veenstra. Vanuit een ingooi van Eva draaide Danielle zich
knap vrij en schoot op doel. Vanuit de kluts kwam de bal bij Nina die nu eens niet hard uithaalde maar scoorde met een
rollertje, 1-2. Even later lieten de aanvallers zien dat ze scherp waren, een hard afstandsschot van Nina kon nog door de
keepster gestopt worden maar nu was Angel snel ter plekke om de 1-3 binnen te tikken.

De wedstrijd was nu wel gespeeld maar niet voor spits Danielle die goed speelde maar nog niet gescoord had. Zo'n tien
minuten voor tijd maakte Angel een schitterende actie en schoof de bal langs de keepster op de paal, Danielle was er
als de kippen bij en tikte de 1-4 binnen. De eindstand van 1-5 kwam ook van de voeten van Daan na de mooiste aanval
van de wedstrijd. Het werd een perfect uitgevoerde counter die eindigde in een strakke een-twee tussen Danielle en Nina
waarbij Danielle koelbloedig haar tweede treffer maakte. Op naar de volgende ronde.

Zaterdag 9 sep: S.D.V. Barneveld   -  Sparta Nijkerk   2-9
Onze 2e bekerwedstrijd was in Barneveld tegen SDVB MO15-1, het zou een doelpuntrijke wedstrijd worden. Al snel
werd duidelijk dat Sparta een maatje te groot was voor SDVB dat een leuk team heeft maar niet tegen de Oranje
Leeuwinnen opgewassen bleek. Het duurde een kwartier voordat het eerste doelpunt viel, hiervoor had Megan al
wel op de paal geschoten. Het was Angel die een prima actie maakte op links, de bal voorgaf op Danielle en zij weet
wel raad met zulke kansjes, 0-1. Een paar minuten later was het even schrikken toen SDVB plots op 1-1 kwam, dit
nadat wel 3 speelsters van Sparta over de bal heen trapten. Lang genieten konden de gastvrouwen niet, binnen twee
minuten was het opnieuw Danielle die scoorde na wederom goed voorbereidend werk van Angel. De 1-3 was een van
de mooiste treffers, Eva stuurde Danielle knap diep en onze spits omspeelde handig de keeper en schoof binnen. Na
een half uurtje een sublieme actie van Anouk die Nina diep stuurde, zij schoof de bal beheerst in de korte hoek, 1-4.
Vlak voor rust een identieke situatie, nu schoot Nina op de paal.
Na rust hetzelfde spelbeeld, Sparta in de aanval, waar vooral Nina vandaag niet te houden was. In de 5e minuut werd
een voorzet van Nina weggewerkt maar in de voeten van Anouk, zij schoot droog raak 1-5. (Extra leuk was het dat
Anouk in de auto tegen leider Frank zei dat zij wel het vijfde doelpunt zou maken en ja hoor...). De 1-6 was er ook één
om in te lijsten, een prachtig afstandsschot van Megan in de kruising. Na een half uurtje maakte Danielle haar vierde
van de middag, hier ging een heerljke actie van Lieke en Denise aan vooraf waarna Daan zoals zo vaak weer op de
juiste plek stond, 1-7. Even later een voorzet van Nina die verrassend aan de binnenkant langs de keepster ging, de
bal kaatste via de paal het veld in en uiteraard stond Danielle weer op de goede plek, haar vijfde doelpunt was de 1-8.
Het laatste doelpunt van Sparta kwam weer op naam van Megan, na goed samenspel van Bridgit en Daan kon Megan
weer vanaf een meter of 20 aanleggen en hoog raak schieten. De eindstand werd nog 2-9 doordat de buitenspelval
van Sparta net niet goed uitpakte, mooie overwinning met goed voetbal.

Zaterdag 2 sep: Sparta Nijkerk  -  S.K.V.   3-0
Na twee oefenwedstrijden tegen Spakenburg (2-0 winst) en IJsselmeervogels (0-3 verlies) speelden we vandaag
eindelijk om "het echie", de bekerwedstrijd tegen SKV uit Wageningen. Sparta schoot uit de startblokken en zette
de tegenstander goed onder druk, een prachtig schot van Angel kon ternauwernood worden gekeerd maar even
later was het dan toch raak. In de 9e minuut maakte Lisanne een mooie actie op rechts en gaf een prima voorzet
op spits Danielle. Zij draaide zich behendig vrij en knalde de bal met links in de kruising, 1-0. Halverwege de eerste
helft werd de voorsprong verdubbeld toen Danielle diep ging op een slimme pass van Noor, Daan omspeelde de
keeper maar werd door haar hard onderuit gehaald, penalty. De pingel werd genomen door Anouk en alhoewel de
keepster van SKV er goed bijzat, werd de penalty verzilverd, 2-0.
In de tweede helft was het vooral genieten van goed samenspel wat resulteerde in vele kansen, hiervan werd er nog
één doeltreffend afgesloten. Nina was goed op dreef aan de rechterkant en was onhoudbaar voor SKV. In de 10e
minuut besloot Nina om maar eens niet voor te zetten of op doel te schieten maar op volle snelheid de keepster te
omspelen, heerlijk doelpunt 3-0. Dat achterin de nul gehouden werd, was een topprestatie van Mandy, Bridgit, Noor,

Denise, Roos en Ylja. Dit was tevens de eindstand, een goed begin van de bekercompetitie. Enige domper
was dat Marije in de warming-up geblesseerd uitviel, hopelijk valt het mee.